LED-TV Smart TV

Medan Smart TV idag är på modet finns det människor som inte har en budget för att uppgradera till TV-apparater av denna stil.

För den här typen av användare finns alternativa lösningar: de så kallade donglarna, som är som pendrives eller flyttbar lagringsdisk som har möjlighet att ansluta till Internet och som tillåter tillgång till förinstallerade program som YouTube eller Facebook med din mobiltelefon, surfplatta eller anteckningsbok som en slags “fjärrkontroll”.

Så här ansluter du en dongle: Anslut den till en HDMI-port på LED-TV: n, det vill säga till en av anslutningarna där man sätter någon enhet som du vill replikera på skärmen, till exempel en anteckningsbok eller en mobiltelefon. Anslut USB-tillägget du äger för att ge dig elkraft Ange HDMI – portnumret där enheten var ansluten Installera dongle-programmet på din telefon eller surfplatta eller ladda ner tillägget från webbläsarens applikationsgalleri Anslut både dongeln och enheten som ska kopplas till samma Wi-Fi-nätverk. Program som YouTube eller det andra bästa streamingtjänsterna som du kan läsa om här är exempel på program som är integrerade för att ha ett speciellt format när de replikeras på din konventionella LED-TV.

Idag är den mest kända enheten inom detta område Chromecast, från Google, som har en specifik applikation för både Android och iOS, det vill säga operativsystemen i Google och Apple.